Veelgestelde vragen over (her)financiering

Waarschijnlijk heb je een aantal vragen over de mogelijkheden van zakelijk leasen. De meest gestelde vragen en antwoorden hebben we voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag persoonlijk verder.
 • Hoeveel kan ik lenen?
  In onze rekentool kan je het aankoop­bedrag van het bedrijfs­pand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.
 • Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?
  Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoon­abonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.
 • Hoeveel geld moet ik zelf inbrengen?
  Minimaal 10% van het totale aankoopbedrag. Dat betekent op een aankoopbedrag van 350.000 euro ten minste 35.000 euro zelf inleggen.
 • Welke rentevaste periode is het beste?
  Dat is afhankelijk van je leendoel en eigen financiële situatie, op deze pagina vind je er meer informatie over. Onze adviseur dit helder aan je uitleggen. Vul de rekentool op deze pagina in en laat je adviseren.
 • Wat betaal ik aan rente­kosten?
  Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 6,40% en 8,40%. Op deze pagina vind je meer informatie over de rentekosten.
 • Wat kost de financiering van een bedrijfs­pand in totaal?
  Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 6,40% en 8,40%. Voor de bemiddeling door deVastgoedFinanciering betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8% - 1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatie­kosten en overdrachts­belasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.
 • Waar kan ik terecht voor aanvullende financierings­behoeften (werk­kapitaal, leasing of factoring)?
  Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.advieszakelijk.nl of neem direct contact op via info@advieszakelijk.nl.
 • Kan ik voor alle bedrijfs­panden een financiering aanvragen?
  Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.
 • Waar moet ik aan denken bij financiering van het bedrijfs­pand door een bank?
  Reguliere banken kunnen standaard tot 80% van de marktwaarde financieren. Bij bedrijfspanden met energielabel A t/m C kan dit soms worden verhoogd naar 90%.

  De toetsing rondom de betaalbaarheid wordt door banken gedaan aan de hand van de jaarcijfers van laatste 2 boekjaren en tussentijdse resultaten/prognose. Heb je een nieuw bedrijfspand? Dan willen ze een aanneem/ bouwbegroting en omgevingsvergunning zien. Tot slot moet je er rekening mee houden dat de bank ook inzicht wil hebben op de impact van corona op het bedrijfs­resultaat.

 • Moet ik een taxatie uitvoeren?
  Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.